2013. augusztus 1., csütörtök

Mangós smoothie mandulatejjel



Be kell valljam, ez a turmix a kedvencem, pedig hát drága és épp ezért igen ritkán jutok hozzá. Nem is annyira sűrű, tehát maximum a szokásos adag felére elég, viszont az égiek rám mosolyogtak. Kaptam mangót 389 forintét és mivel volt még egy kis mandulatejem, a mohóság bűnében élvezkedve össze is dobtam gyorsan.

Ami szükséges egy üveghez:
- 1 mangó;
- 1/4 sárgadinnye - sűrít és édesít, de nem gond, ha nem mézédes, nem cél, hogy a dinnye domináljon;
- 3 dl mandulatej és
- ízlés szerint 1-2 mentalevél - elhagyható.


Rém bonyolult az elkészítése: mindent belepakolunk a turmixba és megnyomjuk a gombot. A mandulatej önmagában kevés lenne, ezért amikor már minden pépes, ízlés szerint teszünk hozzá még egy kis vizet is. Adagonként nagyjából két decivel pótoltam, de a tej olyan krémessé tette így is, hogy  nem lehetett észrevenni a turpisságot.
Mandula helyett lehet dió, vagy akár kókusz is a tej (recept hamarosan), de teljesen kihagyni semmiképpen sem érdemes. És mivel tegnap 869 forintért akartak rám tukmálni egy darab mangót, mostanában nem valószínű, hogy gyakori vendégek leszünk egymásnál. 
Egyszerű tény:  fantasztikus az íze. De azért elnézve a csodálatos színét, és a vastag habréteget a tetején, a képek alapján is kijelenthetem, hogy a megszűnés reménye nélkül rajongom ezért a smoothie-ért. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...