2014. február 28., péntek

Saláta az üvegben


Csak egy egyszerű ötlet arra az esetre, ha nincs rendes bento a háznál, és nem szeretnéd szétáztatni a salátát, amit ebédre hoztál. Én speciel nem kedvelem a fonnyadt leveleket, és a túl sok folyadékot engedő, összeesett zöldségeket.
Hogy kinek a fejéből pattant ki ez a praktikus salátát hordó üveg, azt alighanem sosem fogjuk megtudni, mindenesetre nagyon pártolom. Az üvegből nem oldódnak ki káros anyagok, könnyen tisztítható, nem színeződik el és gusztusos is. 

Rendívül könnyen összekészíthető, csak néhány apróságot kell észben tartunk. 
1. Legalulra megy a szósz, nekem ez most három rész olaj, egy rész balzsamecet és egy kis só.  
2. Erre jönnek rá a keményebb hozzávalók. Azok a részek, amiknek nem árt a pácolódás: Sárgarépa, retek, zeller, cékla stb.
3. Következnek a félkemény  hozzávalók: uborka, paprika, hagyma - ha csak rendes fejes hagymám van otthon, akkor apróra vágom és az aljára teszem, hogy ne legyen olyan erős, intenzív íze -, de ebbe a rétegbe kerülnek az aszalványok és a magféléket is.
4. Most jöhetnek a puhább alkotóelemek: friss paradicsom, főtt bab, lencse, borsó, olívabogyó, narancs és a többi.
5. Végül elérkeztünk a zöldekig. Most jött el a saláták, csírák és kenyérkockák ideje, no meg az evésé is. Könnyedén kiborítjuk az üveg tartalmát, és a salátaöntet szépen végiglocsolja az összes finomságon, már csupán egy villa kell hozzá. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...