2014. március 17., hétfő

Babsaláta egyszerűen - gyors ételek #6


A cím egy kicsit megtévesztő, mert nem hiszem, hogy klasszikus értelemben salátának tekinthető ez a hideg egytálétel, és persze kicsit csalás is a gyorsaság, mert a babot előre megfőztem, de maga az összedobálás cirka öt perc. Inkább télen, hidegebb időben szoktam enni, mert elég laktató, de most is jól esett. Az összetevői miatt pedig éppenséggel nyáron is az asztalunkra kerülhet.
Ez egy kisebb adag,  egy tányérra is ráfér, de meglehetősen laktató.

Hozzávalók:
- 12 dkg főtt fehérbab;
- 8 dkg savanyú káposzta;
- 2 száll újhagyma;
- 1 csipet só, olaj.

Felkarikázom az újhagymát és lesózom. Várok néhány percet, míg levet ereszt, majd tányérra teszem a babot, a káposztát és a hagymát, amit nagyjából egy evőkanál szezámmag vagy más olajjal meglocsolok, és az egészet jól összekeverem. 
Ha van itthon petrezselyem, esetleg koriander, akkor bőven megszórom a tetejét és ennyi. Most nem volt, de nincs jelentősége, rég elfogyott.

Ideális esetben állhatna egy órát, de nálunk rendszerint egyből el szokott fogy. Gyors, finom, laktató, sós és savanyú egyben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...