2014. május 21., szerda

Eper-körte-spenót smoothie

Eper szezon van, tehát az a minimum, hogy degeszre eszem magam, és ha már teli vagyok és enni nem tudok, hát még mindig ihatok.
Ha nem lenne elég az eper piros színe, kimagasló antioxidáns tartalma, immunerősítő hatás és hogy erősíti a bőr kötőszöveteit, akkor még ott van a spenót, és benne: K-, A-, C-, B2-, B6- és E-vitamin-, mangán-, folsav, magnézium, vas, kalcium, kálium, réz, foszfor, cink, omega-3 zsírsavak, niacin és szelén.
De a körtéről eddig nem is beszéltünk, az a minimum, hogy vérkeringést-  és emésztés elősegítő, lúgosító hatású de a fenti vitaminok, ásványi anyagok szinte összesét tartalmazza: A-, B1 -, B2 - és C-vitamint, folsavat, foszfort, káliumot, kalciumot, és még sorolhatnám.

Hozzávalók:
- 30 dkg eper;
- 2 nagy körte;
- 1 nagy marok új-zélandi spenót;
- víz.

A recept ismételten egyszerű. A megmosott, pucolt gyümölcsök turmixba kerülnek, mehet rá a víz, majd be kell kapcsolnia a technikát és kész is.
Nagyon finom, habos, epres, könnyű turmix, és ami a legjobb, azt a sok jóságot, amit a belevalók tartalmaznak, élő és felszívódni képes formában visszük be.
Kóstoljátok meg!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...