2014. június 29., vasárnap

Gazpacho

Bár még nincs olyan nagy forróság, mégsem gondolom, hogy fel kéne fűteni a csepp lakásomat holmi levesek főzésével. Így aztán tökéletesen elegendő eszköz egy turmix vagy egy botmixer, meg a friss hozzávalók, nagyjából 4-5 perc az életünkből, és kész is a finom spanyol leves. 

Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka;
- 4 nagy, érett paradicsom;
- 1/4 fej főzőhagyma;
- 1 gerezd fokhagyma;
- 2-3 ek  kukorica, vagy más olaj;
- 1 kk balzsamecet;
- 2-3 szál petrezselyem;
- só, bors, víz.

A hagymákat megpucolom, az uborka 4/5-ét nagyobb kockára vágom, a maradékot apróbbra - ezzel fogom megszórni a levest -, a paradicsomot negyedelem és mindet turmixba teszem, hozzá adom a balzsamecetet, sót, borsot, olajat, és bekapcsolom. Tálaláskor megszórom a félretett uborkával. Ennyi az egész.

Én most nem adtam hozzá vizet, így nagyon sűrű, egyszemélyes leves lett, de igazából ehhez a mennyiséghez 6-7 dl hideg víz javallott. Ebben az esetben viszont még elképzelhető, hogy utána kell ízesíteni. Pirítóssal, pirított zsemlekockákkal is szokás tálalni, és egy kevés aprított chili is dob az ízén. Próbáljátok ki, szerintem zseniális.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...