2014. július 23., szerda

Mogyoróvaj - Öntettől a krémig #14

A mandulavaj idején elmaradtak a képek, de most készítettem párat. Ezért igazából a bejegyzés lényege most a képek megléte. 
Nyers, hántolt mogyorót használtam, de meg lehet pirítani előtte, úgy intenzívebb, mogyoróvajra hasonlító ízű és állagú krém lesz a jutalmunk.

 
 


1. Először is a száraz mogyorót robotgépbe töltöttem, és akármilyen fura, elkezdtem aprítani.





 

 2. Kezdetben nagyon morzsás, majd ezek a darabok elkezdenek összetapadni, és felragadnak az edény falára, vagy az aljára. Fel kell kapargatni a masszát.






3. Idővel a morzsás , nagyobb darabok kémre kezdenek hasonlítani, összeállnak, de még nem ez az állag, amit kerestünk.






4. Kenhető, lágy krém lesz, amiből kicsapódik az olaj. Itt beleteszek egy csipet sót, és üvegbe kanalazom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése