2014. augusztus 27., szerda

Paradicsomos sült tofu - reflektorban a paradicsom - gyors ételek #9

Ki kell használni, hogy még van paradicsom. Én legalábbis kihasználom, majdnem mindenhez eszem, sőt, van amikor más nem is kerül a tányéromra.
Egy nagyon egyszerű és gyors egytálételt hoztam, csak így, magába szoktam enni, de természetesen bárki készíthet hozzá rizst, kuszkuszt, zabkását vagy akár sült krumplit.

Hozzávalók:
- 30 dkg füstölt tofu;
- 2-3 paradicsom;
- 3-4 levél bazsalikom;
- 1 fej főzőhagyma;
- 1 ek kókuszzsir;
- só, bors.

A tofut 1 cm-es kockákra vágom (szeletekre metélem a téglalapot, egyben megfordítom és megint szeletelem, ekkor lesznek csíkok, amiket újból fordítok és megint szeletelek - kb. fél perc, igen gyors folyamat), a hagymát szeletekre vágom és egy kanál kókuszzsíron megpirítom, aztán rádobom a tofukockákat, sózom, borsozom és átpirítom minden oldalát.
Közben a paradicsomot cikkekre vágom, kiveszem a közepét és lehúzom a héjjá - ha a paradicsom érett, simán le lehet húzni, nem szükséges előfőzni, de aki bírja a héját, az simán használhatja így is -, rádobom kockákra vágva a tofura, átpirítom az egészet, megkóstolom, hogy igényel-e még fűszerezést, majd megszórom a szeletekre vágott bazsalikom levelekkel és elzárom a gázt. 
Ennyi, nagyjából 10-15 perc.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...