2014. augusztus 31., vasárnap

Vegán frittata

Régen kedveltem a frittatát, az olasz omlettet, de mióta nem eszem tojást, kicsit problematikusnak tűnt az elkészítése. Leggyakrabban csicseriborsó  tamagoyakit készítek, vagy hüvelyeslisztből rántottát, de természetesen a tofuból készült rántotta, amit Gréta készít, is kitűnő darab, csakhogy én most nem egészen erre vágytam. 

Hozzávalók:
- 15 dkg füstölt tofu;
- 1 hagyma;
- 1 burgonya;
- 1 kis cukkini;
- 1 marok zöldborsó;
- 1 tv paprika;
- 3 paradicsom;
- 1 ek keményítő;
- 1 ek inaktív sörélesztőpehely;
- 1 ek kókuszsír;
- só, bors, kurkuma, víz;
(- 1 csipet indiai fekete só, ha van, de elhagyható. Mostanában nem kapok sehol) .

Az elkészítés egyszerű, felszeletelem/darabolom - ki hogy szereti - a zöldségeket, a tofut durván összetöröm, és az élesztőpehellyel, sóval, borssal, füstölt sóval, kurkumával, keményítővel és egy kevés vízzel a botmixerem segítségével összedolgozom - állagra a tojásnál kicsit sűrűbb, viszont nem feltétel, hogy krémes is legyen.
Begyújtom a sütőt, hadd melegedjen, közben kókuszzsíron megfuttatom a hagymát, ráteszem a krumplit, két-három perc után a cukkinit, újabb néhány perc után a zöldborsót - minden zöldség adag után finoman megsózom - a paradicsomot csak rádobálom, majd ráöntöm a tofus keveréket. 
Egy - két percet követően pedig úgy ahogy van, beteszem a sütőben, és nagyjából 30 perc alatt készre sütöm. Az idő függ a víz mennyiségétől is, hiszen a felesleget el kell sütni, de a végén az alja ropogós, a tetején átütnek a zöldségek, és a közebe kellemesen lágy lesz.
Szép adag salátával két jó evő ember adagja. Legyetek kreatívak, és variáljátok a zöldségeket tetszés szerint.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...