2014. november 16., vasárnap

Aszalt paradicsomos és fekete olajbogyós kesuszósz - öntettől a krémig #19 és - gyors ételek #11

Időről időre jövök valami szósz félével. Ennek egy oka van, mivel rendszerint későn érek haza, az esetek többségében reggel főzök. Márpedig ilyenkor ideális valami olyasmit készíteni, ami lehetőleg 15-20 perc alatt elkészül. Bulgur, zabkása vagy bármilyen tésztaféle ideális választás lehet, ahogy a képen is látszik, és már csak valami mártás szükséges hozzá.

Hozzávalók:
- 10 dkg kesudió;
- 4-6 db olajban eltett szárított paradicsom;
- 1/2 cs fekete olajbogyó (nálam most 20 szem);
- 1 gerezd fokhagyma;
- 2 ek inaktív sörélesztőpehely;
- 1 kk agave szirup;
- 1/4-1/2 citrom leve;
- bazsalikom, só, bors, víz.

A kesut beáztatom legalább 4 órára, leszűröm, átmosom, és annyi vízzel, amennyi pont ellepi krémesre turmixolom - ha szükséges, lehet még vizet adni hozzá, de mindig keveset egyszerre. Ezután egyszerűen csak beleöntöm a többi hozzávalót, és összeturmixolom.

Amennyiben még mindig nagyon sűrű, lehet vízzel hígítani, de ebből a menyiségből kb. fél liter szósz jön ki. A mixelés nagyjából 4-5 percet vesz igénybe. Egyből fogyasztható, de akkor jó igazán, ha egy éjszakára hűtőbe teszitek, és ott kellemesen összeérnek az ízek. Reggel megfőzöm a tésztát, és csak összekeverem. Persze nem túl bizalomgerjesztő  a színe miatt, de egyértelműen finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...