2015. január 11., vasárnap

Tojáslepénykék - vegán módra

Ez a recept alkalmas arra hogy felhasználjuk a salátából esetleg kimarad maradékokat, és újraértelmezzük a sült"tojás" fogalmát, ami a mi esetünkben most csicseriborsó. Guszta reggelire, vacsorára, akár ebédre is, és mivel azt teszünk bele, amit csak akarunk, az íze nagyon változatos és soha sem egyhangú.

Hozzávalók a "tojáshoz":
- 1 cs csicseriborsó liszt;
- 1/2 kk szódabikarbóna;
- 1 kk pirospaprika;
- 1/4 kk kurkuma;
- 4 ek inaktív sörélesztőpehely;
- petrezselyem zöld;
- 1/2 kk fekete só;
- só, bors, olívaolaj, víz.

A hozzávalók:
- 1/4 kápia paprika;
- 3-4 levél fejes káposzta;
- 5 dkg tönköly felvágott;
- vagy bármi, ami kimaradt (sárgarépa, spenót stb.).

A tojáshoz összekeverem a száraz hozzávalókat, és adok hozzá először egy deci vizet, majd hígítom, míg egy palacsintatésztaszerű masszát nem kapok. Ezután félreteszem egy tízpercre, és közben apróra vágom a zöldségeket és a tönkölyfelvágottat.
A muffin sütőm kosárkániak az aljába egy-egy kiskanál olívaolajat öntök, bedobok minden zöldségből és a levágott kockákból egy-egy teáskanálnyit, majd felöntöm a tojásmasszával.
Ebből az adagból nagyjából kilenc lepény lesz, amit forró sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütök. Salátával, rizzsel, vagy csak önmagában fogyasztható.

Mint mindig, a recept most is szabadon értelmezhető, ha nincs fekete só vagy sörélesztőpehely, hagyjátok ki. Minél többféle zöldséget kevertek bele, annál finomabb lesz. És ha nincs muffin sütőtök, akkor sincs semmi vész, a csicseriborsómasszát kicsit sűrűbbre kell hagyni, belekeverni az apró zöldségeket, és forró serpenyőben, mint a tócsnikat, lepényként megsütni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...