2015. június 16., kedd

Házi rámen leves - gyors ételek #14

Szerintem akik rendszeresen olvasnak, pontosan tudják, mennyire rajongom az olyan dolgokért, amiket nem kell főzni. Ez a rámen leves is pont ilyen, előre összeraksz mindent, aztán magaddal viheted akár egy üvegben, ahogy én tettem.
A  rámen tésztához csupán néhány dolog szükséges: búzaliszt, só, víz, és az úgynevezett "kanszui", ami tulajdonképpen egy lúgos ásványvíz - esetleg a vízből készült por -, amiben nátrium-, és kálium-karbonát található, valamint egy kis mennyiségű foszforsav. Ezektől lesz a tészta sárgás és szálas állagú. Bár néha előfordul, hogy víz helyett tojással készítik, de minden ázsiai boltban kapható natúr, tojásmentes rámen tészta. Csak el kell olvasni az összetevőket.

Hozzávalók:
- 1 adag tészta;
- 5 dkg tofu;
- 4-5 dkg cukkini;
- 1 ek retek csíra;
- 1 újhagyma;
- 1/2 paradicsom
- 1 tk szezámmag olaj;
- 1-2 tk szójaszósz;
- 2-3 szelet szárított vagy 1 kis gerezd fokhagyma;
- só, bors, esetleg csili pehely.

Apróra vágom a tofut, paradicsomot és a cukkinit, és az üveg aljába teszem. Ráöntöm a szójaszószt, olajat, borsot, sót, csili pelyhet, a csírát és a karikákra vágott újhagymát, majd rátördelem a szárított fokhagymát, és nagyobb darabokban a tésztát. Aztán rátekerem a tetejét, és elviszem magammal, akár munkába is. Ebédidőben felöntöm forró vízzel, visszatekerem a tetejét, várok 4-5 percig. Ennyi!

A forró víztől épp csak kicsit párolódik át minden, de alapvetően nyers marad a legtöbb összetevő, a tésztának viszont épp elég. Nagyon szeretem ezt a kombinációt, de ha ti valami másra vágytok, bátran cseréljetek ki néhány hozzávalót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...