2016. november 20., vasárnap

Sütőtök

Egy gyors tipp erejéig ugrottam ma be, mivel azt senkinek sem kell mondani, mennyire egészséges a sütőtök. Ahogy másfél-kéthavonta megfőzöm előre a hüvelyeseimet, úgy minden héten, ebben az időszakban megeszem egy sütőtököt. De nem feltétlen úgy, ahogyan szokás. Szóval nem vágom szeletekre és leheletvékonyan sózom, borsozom, locsolom meg olajjal. Mert fura mód ilyen módon elkészítve nem annyira kedvelem, de nagyjából mégis mindenhez ezt eszem.

Hozzávaló:
- 1 egész sütőtök.



Az egész sütőtököt megmosom kívülről, szárazra törülöm, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Igen, héjastól és egyben. Ha túl nagy, meg lehet szurkálni egy vékony késsel a szárát, és 180 fokon előmelegített sütőben, kb. 90 percet számolva megsütöm.
Ha elkészült, félbevágom, megvárom, míg langyosra hűl, és tálakba kanalazom a sült pépet, ami aztán a hűtőben napokig eláll.

Számomra ez azért praktikus, mert otthagyhatom az egészet, nem kell néznem, nehogy megégjen, és csinálhatok közben ezer más dolgot. Az eredmény natúr, édes és krémes lesz, tökéletes alapanyaga krémeknek, turmixoknak, fasírtoknak, lepényeknek, tésztára, salátába, és ezer más dologra. Hamarosan hozok recepteket is, de legyetek kreatívak.

Ezt Jamie Olivertől tanultam, jóllehet vegánként semmifélre állatit nem eszünk, sok receptje vega, és/vagy nagyon könnyen veganizálható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...