2017. július 11., kedd

Édeskömény-alma saláta

A világ legegyszerűbb salátái azok, amiket csak össze kell dobálni, mégis ropognak, színesek és ízletesek. Mivel szilárd meggyőződésem, hogy elkészítésük könnyű, korántsem időigényes, tökéletes kiegészítői egy főételnek, sőt, akár önmagukban is megállják a helyüket, népszerűsítem őket, ahol csak tudom. Meg különben is, minek megfőzni azt, ami nyersen is ennyire tökéletes?!

Hozzávalók:
- 1 édesköménygumó;
- 1 közepes fej lilahagyma;
- 1 nagyobb savanykás alma;
- 1/2-1 citrom leve;
- 1 nagy ek tahini (szezámpaszta).

A gumót megmosom, félbevágom, a közepén lévő torzsát kiveszem  - csak magában elrágcsálom, mondjuk bele lehetne tenni a saliba, de megszoktam, hogy ez a jutalmam készítés közben. Vékony szeletekre vágom a szárral és a zölddel együtt - a végét, ha száraz, eldobom - és beleteszem egy tálba. A lilahagymát megtisztítom, félbe vágom, vékonyan felszeletem, a megmosott almát kiskanálnyi darabokra kockázom, majd ezek is mennek a tálba. Az egészre rácsurgatom a tahinit, ráfacsarom a citrom levét, alaposan összekeverem, és ha tudok várni, néhány órára a hűtőbe teszem. Ha nem, megeszem egyből.   

Az öntet lehet klasszikus olívaolajos, ecetes-cukros, a tahinit cserélhetitek bármilyen magvajra, akár hummusra is, a citrom helyett jobb egy egész lime, esetleg megszórhatjátok kis petrezselyemmel. Szóval fogjátok, dobjátok fel azzal, amivel szeretnétek, és fogyasszátok jóízűén! Harsogóan ínycsiklandó. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...