2017. március 26., vasárnap

"Túrós" pogácsa

Készséggel elismerem, hogy ez a recept nem a legegészségesebb, de vegetáriánusként egyetlen pogácsában voltam jó, mégpedig a túrósban. Egy egyensúly receptet használtam, garantált volt a siker, mindenki imádta, én is, ezért megkíséreltem elkészíteni a vegán és gluténmentes változatát. Nem állítom, hogy pont olyan, de egészen könnyen elkészíthető, gyors és igen, finom is. 

2017. március 15., szerda

Chilis krumpligombóc ragu

Szeretem az ilyen, gyorsan összedobható, telítő, meleg, ízben gazdag ételeket. Igazán laktatóak, felvidítják az ember lelkét, és teszik mindezt úgy, hogy nem igényelnek különösebb törődést. Az íze folyton változik, aszerint, miket találok a hűtőmbe, és jóllehet nem ész nélkül, de tökéletes a maradékok - 1 bögre ez, néhány kanál az - felhasználására. 

2017. március 12., vasárnap

Vegán gőzgombóc - gluténmentes

Mióta étrendet váltottam, azaz gluténmentes lettem, bár nem állítom, hogy egyszer-egyszer étteremben nem csábulok el, de gőzgombócot nem tettem. Márpedig én azt szerettem. Sokszor csücsült a mélyhűtőmben is néhány darab, amit csak úgy kikaptam vacsorára, ezen szerettem volna változtatni. Mivel már elég jó kelt tésztát csinálok gluténmentesen is, a szokásos bögre mértékegységet használtam. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...